5 съвета за грижата на нежната бебешка кожа

Има много противоречиви съвети относно грижата за бебешката кожа и къпането. Бебетата имат деликатна кожа, която изисква защита и грижи. Поради слабо развитата им имунна система и факта, че кожата на бебето може да бъде до десет пъти по-тънка от тази на възрастен, бебешката кожа може лесно да бъде раздразнена или увредена. Ето нашите топ 5 съвета за грижата за бебешка кожа:

1. Не къпете бебето си всеки ден

Не е необходимо да къпете бебето си всеки ден, тъй като това може да изсуши кожата му и да увеличи риска от чувствителност и атопичен дерматит по-нататък. Може да къпете детето през ден или през два, като през останалото време измивате само ръцете, лицето, шията и зоната за поставяне на памперси.

2. Предпазвайте кожата от сухота и дразнене

Използването на много мек почистващ агент, като Baby Sebamed Gentle Wash, ще помогне да предпазите кожата на бебето от изсушаване. Бебетата, както и възрастните имат усещане за суха кожа от време на време, особено през зимата. Бебешките продукти, съдържащи алантоин са формулирани, за да помогнат в борбата със сухата кожа на бебетата, като я омекотяват и изглаждат. Избягвайте измивания и вани с мехурчета, съдържащи сапун, тъй като те са твърде агресивни за деликатната бебешка кожа. Бебешките продукти без сапун и алкали са най-добри, когато става въпрос за защита на деликатната кожа на бебето.

3. Насърчаване на развитието на естествената киселинна мантия на кожата

Подкрепете развитието на естествената защита на кожата на бебето с меки, pH балансирани продукти. Продуктите за грижа и измиване на бебешка кожа със стойност на pH 5.5 съответстват на тази на здравата кожа и е клинично доказано, че насърчават развитието на естествената киселинна мантия на кожата. Това се образува, когато кожата на бебето узрява и става леко кисела, действайки като защитна бариера срещу външни влияния.

4. Успокойте раздразнената зона на пелените

За съжаление бебетата трябва да се справят с дискомфорта от раздразнената зона на пелените, без да могат да кажат за това. Така че, проверявайте за признаци на дразнене и възпаление всеки път, когато сменяте пелената на бебето. Лек крем против подсичане ще помогне за успокояване на всички симптоми, както и за предотвратяване на появата на обрив от пелени. Кремът против подсичане на Baby Sebamed съдържа ефективна липидна формула, която помага за успокояване на дразненето.

5. Не прекалявайте с продуктите

Препоръчително е да не прекалявате с продуктите за грижа за кожата на бебето, особено от няколко различни марки с различни съставки. Започнете бавно с грижата за кожата на новородено, за да можете да сте сигурни, че продуктите са подходящи за Вашето бебе. Всички нежелани реакции ще бъдат по-лесни за отстраняване, ако използвате ограничен избор от продукти. Използването на много и различни продукти наведнъж може също да изсуши кожата на Вашето бебе и да причини повече проблеми, отколкото да ги коригира. Продуктите Baby Sebamed са подходящи за употреба от раждането, така че няма нужда да отлагате рутината за грижа за кожата на Вашето новородено. Дерматологично и клинично тестваната гама Baby Sebamed подпомага развитието на кожата на Вашето бебе с pH стойност 5.5 (същата като на здравата кожа), 100% без сапун, без алкални съставки и алантоин за мека и гладка кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *