Sebapharma gmbh & co. Kg е основана от д-р хайнц маурер (2016)


 

Един съвременен семеен бизнес, основан през 1967 г., със седалище Бопард, Германия. За над 50 години усилен труд, проучвания и несекващ стремеж към разработването на иновативни и ефективни дерматологични продукти от най-високо качество, той превръща някогашният малък семеен бизнес, днес в международно призната компания.

Благодарение на своя добре познат бранд Sebamed, дълги години компанията-майка се развива и налага все по-успешно като безспорен лидер в мединската грижа за кожата. Днес Sebapharma GmbH & Co. KG оперира в над 100 държави, с над 150 продукта за разнообразните нужди на нашата кожа.  

Наука за здрава кожа


 

Sebamed представлява една от водещите марки за медицинска грижа за кожата с pH стойност 5,5 за здрава кожа. Всички продукти от гамата Sebamed съдържат висококачествени активни съставки, които почистват и подхранват кожата, без да разрушават естествената киселинна защитна мантия. Повече от 120 научни проучвания са тествали високата ефективност и много добра съвместимост с кожата на всички продукти от Sebamed и потвърждават тяхната компетентност за грижа за кожата за чувствителна и проблемна кожа.

Широка гама от висококачествени решения за грижа за кожата


 

Sebamed предлага голямо разнообразие от гами, които могат да се използват от всяка възрастова група, включително Classic Cleansing (което включва грижа за кожата и косата за всички типове кожа), Clear Face (помага при кожа, склонна към петна и акне), Anti-Dry (перфектна гама за хора, които страдат редовно от суха кожа) и Baby (които могат да се използват от първия ден нататък) и с всички продукти на Sebamed, разработени с дерматолози, фармацевти и болници, можете да гарантирате, че вашата кожа и кожата на вашето семейство са в сигурни ръце, осигурявайки здрава кожа и предотвратяване на кожни проблеми .

Sebamed е създадена през 1957 г. от немския дерматолог д-р Хайнц Маурер и сега се препоръчва от дерматолози и експерти по кожата по целия свят. От техния пионерски продукт – Classic Cleansing bar – до много популярната гама за бебета.

Какво е ph 5.5?
Ph на здравата кожа


 

На нашата кожа може да бъде присвоена pH стойност, тъй като хидролипидният филм на повърхността на кожата съдържа вода. Преди около сто години беше открито, че кожата е леко кисела. 

Съвременните техники за измерване произвеждат средна стойност на pH 5,5, което се дължи на естествените киселинни вещества в потта, себума и възбудените клетки. Значението на киселинния характер на повърхността на кожата е демонстрирано в „киселинната мантия“.

Киселинната мантия


 

Работата на киселинната мантия е да отблъсква вредните микроорганизми и негативните влияния на околната среда и по този начин предпазва кожата от инфекции, дразнене, алергии и изсушаване. Ненарушената киселинна мантия функционира и като естествен дезодорант, тъй като свежда до минимум бактериалното разграждане на потта, което причинява телесна миризма.

Ето защо е жизненоважно да не правите нищо, което може да повреди киселинната ви мантия. Трябва например да избягвате да почиствате тялото си с „нормален” сапун, защото сапунената вода ще има pH стойност от 8 до 12 и ще унищожи киселинната мантия. Измиването с “pH неутрални” продукти, чиито pH стойности от 7 се различават значително от 5,5 на кожата, може да навреди и на киселинната мантия. И накрая, трябва да избягвате всякакъв контакт с основни решения, докато работите.