Грижа от първия ден

Бебешката кожа е изключително деликатна и чувствителна, тъй като естественият й защитен слой не е добре развит. Тя е предразположена към раздразнения, възпаления, изсъхване и е по-чувствителна към UV лъчите. Затова е важно да полагаме по-специални грижи, за да поддържаме кожата на бебета здрава.

Време за къпане

Къпането на бебето би трябвало да е един от най-прекрасните моменти на неподправено щастие за младите родители, а вместо това тази задача понякога вдъхва повече страх, отколкото радост . От една страна бебето изглежда толкова уязвимо, от друга сякаш е мисия невъзможна да се справите с всички тези неспиращи движения на малкото насапунисано телце във водата. Но това е и момент на дълбока връзка и споделени емоции. Къпането допринася не само за поддържане на ежедневната хигиена на тялото, но и за развитието на сетивата му.

Смесете няколко капки от бебе измивния гел на Sebamed с топла вода в дланите на ръцете си до получаване на пяна. Разнесете нежно пяната с леки потупващи движения по тялото на бебето. Накрая изплакнете с вода. Бебе измивният гел е подходящ за всекидневна употреба. Може да го използвате и за измиване на главичката на бебето. Може да се използва за новородени – дори преди пъпната връв да е паднала (2-3 до 14 дни след раждането). Със своя специален комплекс от захарен тензид осигурява изключително меко почистване на нежната бебешка кожа и я предпазва от изсушаване.

След банята

Намажете цялото тяло, включително гънките сбебе олио грижа за кожата на SebamedОлиото е изключително нежно, осигурява оптимална хидратация, предпазва от възпаление и инфекции. Бебешкото олио подпомага образуването на киселинната защита на кожата и стабилизира защитните й функции с рН 5.5.

След всяко измиване

Подсушавайте внимателно кожата и нанасяйте тънък слой от бебе крем против обриви под пелените в областта на седалището. Така ще предпазите нежната детска кожа от подсичане. Клинично доказано бебешкият крем против подсичане предпазва кожата от вредния контакт с екскрементите, а пантенола стимулира оздравителния процес на кожата. Съдържащите се овлажнители регулират хидролипидния баланс в кожата, правят я мека и гладка.

Ако сте на път или на разходка в парка и се налага да смените памперса на своето мъниче, бебе намаслени кърпички на Sebamed са най-добрият и безкомпромиосен избор. Остатъците екскременти се отстраняват с изключителна лекота, само с една кърпичка, без да се предизвиква раздразнение на кожата. Осигуряват безопасно почисване на бебешката кожа от деня на раждането.

Слънцезащита

Слънцето не е за подценяване! Съвсем лесно бебешката кожа може да изгори ако не внимаваме. Използването на слънцезащитни продукти за бебета се препоръчва след 6-месечна възраст. Деликатната кожа на Вашето мъниче е изключително чувствителна към UV лъчите поради факта, че бебетата имат ниска пигментация на кожата. Меланоцитите (клетките, отговорни за производството на меланин) са налични, но са по-малко активни, така че бебетата трябва да се пазят от слънцето целогодишно. Затова е изключително важно да не излагаме малки бебета и деца на пряка слънчева светлина.

При студено време

Пронизващ вятър, леден въздух и „жилещи“ снежинки – няма кожа, за която зимният климат да не е изпитание. Какво да кажем за детската, която е много по-крехка от нашата? В бебешката кожа роговият слой и като цяло епидермисът са по-тънки – ето защо децата реагират по-силно на факторите на околната среда и вятърът и слънцето могат по-бързо да увредят кожната бариера. При много студено време е добре лицето и ръцете да са защитени от бариерен крем с добри хидратиращи и омазняващи свойства. Преди да излезете на разходка защитете нежната кожа на лицето с бебе защитен крем за лице, който предпазва от изсушаване, засилва бариерната функция срещу външни влияния и успокоява нежната детска кожа. За защита и грижа на чувствителните, нежни бебешки устни безспорен фаворит е специално разработеният бебе балсам за устни на Sebamed с естествени масла от жожоба и от ший. Защитната формула на продукта предпазва от кожни раздразнения, предизвикани от лигавене, слюнка и биберони. Богатият липиден комплекс, съдържащ канделила и пчелен восък, предпазват от студ и вятър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *