Как да се грижим за нежната детска кожа

Бебешката кожа е първата връзка с околния свят. Тя предпазва малкото същество от големи загуби на вода, протеини, минерални соли, топлина, както и от навлизането на болестотворни микроорганизми.

Бебешката кожа е с дебелина само около една пета от кожата на възрастен. Тя има същия брой слоеве, но всеки е значително по-тънък, което я прави особено деликатна и чувствителна. С по-високо съдържание на вода е – около 75%, от което идва и видимото усещане за по-голяма мекота. При възрастните водното съдържание спада постепенно от 65% до 55% в късните години на живота. Повърхностният рогов слой не е добре развит. Естественият защитен слой, който я предпазва от патогенните бактерии – също. Тя е много лесно ранима, предразположена към изсъхване, раздразнения и възпаления, по-чувствителна към UV лъчите. Чувствителността към UV лъчите се засилва от факта, че бебетата имат ниска пигментация на кожата. Меланоцитите (клетките, отговорни за производството на меланин) са налични, но са по-малко активни, така че бебетата трябва да се пазят от слънцето целогодишно. Регулирането на телесната температура не е напълно развито до тригодишна възраст. Поначало детската кожа реагира по-бурно на промяната в климатичните условия, защото потните жлези са по-малко и част от тях започват да функционират едва в пубертета. В резултат на всичко това, бебетата и децата се нуждаят от специална грижа, за да се поддържа кожата им здрава.

Здравето е въпрос на избор

Затова ние от Sebamed с любов и отговорност създадохме детска серия продукти, които днес се препоръчват от хиляди педиатри и дерматолози по цял свят. Baby Sebamed е медицинска грижа с pH стойност от 5.5, осигуряваща онази внимателна грижа, която най-пълно и безкомпромисно ще се погрижи за здравето на кожата на Вашето мъниче. Изключително нежната формула без сапун на всички Baby Sebamed продукти осигуряват защита и мекота на детската кожа, заедно с ефективно почистване и хидратиране. Над 150 клинични изследвания и над 2 000 публикации подкрепят ползите от употребата на продуктите на Sebamed. Те осигуряват най-добрата защита на кожата още от първия ден, тъй като изграждат и укрепват естествения защитен киселинен слой на кожата. Продуктите са подходящи за употреба през цялото детство, съобразени са с индивидуалните изисквания на кожата през различната възраст на децата, както и с климатичните сезони.
Нежната детска кожа изисква постоянни и по-специални грижи с медицинска козметика, доказала качеството си и гарантираща здрава кожа през цялото детство. Такава козметика е Baby Sebamed.

Предимствата на детската медицинска козметика Baby Sebamed:

  • Baby Sebamed са произведени в Германия и са с гарантирано най-високо качество на съставките.
  • ипоалергенна козметика № 1 в Германия.
  • Baby Sebamed е резултат от дългогодишни изследвания и тестове.
  • Baby Sebamed НЕ съдържат: парабени, минерални масла, нитрозамини, диоксан и вещества маскиращи съдържанието на нитрати.