Слънцезащита за деца

С настъпването на лятото е хубаво да поговорим за слънцезащитата, тъй като тя е изключително важна особено за малките деца. Нанасянето на слъцезащитни продукти блокира вредните лъчи на слънцето, които често водят до повишен риск от кожни проблеми. Предпазвайки кожата от слънчевите лъчи ние предотвратяваме риска от изгарянето й. В тази връзка е изключително важно да полагаме правилна слънцезащитна грижа както за лицето, така и за тялото на нашето дете.

Нежната бебешка кожа помни всеки слънчев лъч и лесно може да изгори ако не внимаваме. Изключително важно е да не излагаме бебета и малки деца директно на слънце. Деликатната кожа на Вашето мъниче е изключително чувствителна към UV лъчите поради факта, че бебетата имат ниска пигментация на кожата. Меланоцитите (клетките, отговорни за производството на меланин) са налични, но са по-малко активни, така че бебетата трябва да се пазят от слънцето целогодишно. Използването на слънцезащитни продукти се препоръчва след 6-месечна възраст на бебето. Затова е изключително важно да го предпазвате от слънцето през този период.

Серия Baby Sebamed Sun Care

Преди да излезете на разходка или отидете на плаж с детето си, не забравяйте да защитите нежната му кожа с подходяща слънцезащита. Sebamed е една от водещите марки за медицинска грижа за кожата. Специално разработената серия Baby Sebamed Sun Care предлага правилната слънцезащитна грижа за кожата на Вашето дете. Всички продукти са резултат от дългогодишни изследвания и тестове, под дерматологичен и педиатричен контрол за максимална безопасност. Те съдържат висококачествени активни съставки, които предпазват и подхранват кожата като спомагат и възстановяват естествените й защитни функции. Продуктите са хипоалергенни, с изключителна толерантност към кожата.  Висококачествената немска медицинска козметика е с pH 5.5, която предпазва нежната кожа от изсушаване и й помага да развие защитната си. Редица тестове доказват високата ефективност и отлична поносимост от бебешка, чувствителна и проблемна кожа. Подбрани филтри за защита срещу вредните UVA и UVB лъчи намаляват възпаленията на кожата, предизвикани от слънцето. Продуктите от серията осигуряват до 98% защита, като пропускат само около 2% от лъчите. Формулата на продуктите е обогатена с витамин Е, който има способността да неутрализира свободните радикали, както и да предпазва от изгаряне. Витамин B5 от своя страна спомага за регенерацията на клетките. Специално разработен овлажняващ комплекс хидратира кожата като я прави мека и копринено гладка.

Със своята изключително ефективна UVA/UVB филтърна система слънцезащитните продукти на Sebamed предотвратяват нараняването на бебешката кожа от слънчевите лъчи. Те са водоустойчиви и устойчиви на механично триене от пясък. SPF е тестван и базиран на препоръката за слънцезащитни продукти на COLIPA. UVA защита: 98% UVA абсорбция (по-висока от австралийския стандарт).

Преди да нанесете слънцезащитния продукт е хубаво да разклатите опаковката. Нанесете равномерно плътни количества до пълното покриване на кожата 20 минути преди излагане на слънце. Намаляването на количеството нанесен продукт значително понижава нивото на защита. Обърнете особено внимание на труднодостъпните места и кожата около банския. Избягвайте излагането на слънце между 11.00 – 15.00 часа. Нанесете отново за оптимална защита, особено след изпотяване, плуване или избърсване. След слънце регенерирайте кожата на Вашето дете с успокояващ балсам след слънце Sebamed. Всички продукти са без съдържание на алкохол, PEG връзки, парафин, парабени, акриламиди.

UV 50+ в парка и планината

Много е важно слънцезащитният крем винаги  да ни е под ръка. Слънцето се отразява от снега повече, отколкото от пясъка на плажа, и това е добре известен факт, който прави слънцезащитата необходима и през зимата. Също така особено важно е да не забравяме да използваме слънцезащитни продукти и в обичайните разходки в парка, както и в планината. Детската кожа трябва да е много добре защитена от слънцето, за да не се увреди.

Употребата на качествени продукти е в полза на здравето на Вашето дете.
Baby Sebamed. Най-добрата защита още от първия ден.